Despre mine

Fotografia mea
Ruginoasa, Romania
Întrebare de logică: „Te afli într-o cameră întunecată, fără geamuri sau curent electric. Pe masă sunt o lampă, un felinar, lumânări și o cutie de chibrituri cu un singur băț bun. „Ce aprinzi întâi?” Răspunsul e logic „Chibritul!”. Pentru mine, cuvântul scris e lumina din acea cameră întunecată. E puterea de a pune pe hârtie, reală sau virtuală, tot ce altfel n-aș avea curaj să spun în viața de zi cu zi. Vladimir Bukovski spunea „hârtia scrisă arde mai greu". Dacă am trăi într o lume plină de cuvinte, focul ar aduce doar lumină.

sâmbătă, 19 noiembrie 2016

''Merităm statuie ba ''

„   „Merităm să ne faceţi statuie, bă… Pentru tot ce-am făcut noi pentru România, în condiţiile de aici, merităm statuie! Se duce fotbalul românesc, se duce!”. Aşa spune Hagi acum 18 ani, într-un neaşteptat exces de furie, spre apusul carierei sale de fotbalist. Au râs mulţi de el atunci, Hagi n-a fost niciodată un bun comunicator, n-a fost nici măcar vreun prezicător celebru, dar a fost un mare, un uriaş sportiv… Şi sportivii simt mereu când vine sfârşitul. Hagi, în acea zi, a fost ca o sirenă ce anunţa o imensă catastrofă, ca un EKG ce anunţa moartea… Moartea fotbalului românesc!

Am scris acest articol cu gandul la el , la Didi Prodan , la cel care ayi s-a dus departe..Spre un alt cer...Restul acestui articol îl găsiţi aici . http://www.catchy.ro/meritam-statuie-ba/103411