Despre mine

Fotografia mea
Ruginoasa, Romania
Întrebare de logică: „Te afli într-o cameră întunecată, fără geamuri sau curent electric. Pe masă sunt o lampă, un felinar, lumânări și o cutie de chibrituri cu un singur băț bun. „Ce aprinzi întâi?” Răspunsul e logic „Chibritul!”. Pentru mine, cuvântul scris e lumina din acea cameră întunecată. E puterea de a pune pe hârtie, reală sau virtuală, tot ce altfel n-aș avea curaj să spun în viața de zi cu zi. Vladimir Bukovski spunea „hârtia scrisă arde mai greu". Dacă am trăi într o lume plină de cuvinte, focul ar aduce doar lumină.

sâmbătă, 19 noiembrie 2016

Iubire în rate

Se vinde şi se cumpără totul, oferte, reduceri, cifre cu minus în faţă, de parcă am trăi doar într-o iarnă geroasă, dar… goală. Trăim în lumea în care totul e online, abonamente, carduri, PIN-uri, „Cumpără, cumpără!”, asta auzim mereu. Mai des decât „Trăieşte, trăieşteee!”. Trăim pe card, iubim pe credit.
În lumea în care totul se vinde şi se cumpără, în care nimicul cel mai mic se vinde scump, iubirea, chestia asta tot mai ciudată şi parcă mai rară, are preţul său. E scoasă deseori şi ea la vânzare, poleită, şi mai mereu mincinoasă. Nu va trece mult şi, într-o zi, vom avea o dată anume în care să o vindem, să o cumparăm. Logic, tot la reduceri. Şi nu acel gen de iubire care se vinde de mii şi mii de ani, ci dragostea cu care ne lăudăm toţi, de care, cică, toţi am avea nevoie.
Restul acestui articol îl puteţi citi şi aici - http://www.catchy.ro/iubire-in-rate/103334