Despre mine

Fotografia mea
Ruginoasa, Romania
Întrebare de logică: „Te afli într-o cameră întunecată, fără geamuri sau curent electric. Pe masă sunt o lampă, un felinar, lumânări și o cutie de chibrituri cu un singur băț bun. „Ce aprinzi întâi?” Răspunsul e logic „Chibritul!”. Pentru mine, cuvântul scris e lumina din acea cameră întunecată. E puterea de a pune pe hârtie, reală sau virtuală, tot ce altfel n-aș avea curaj să spun în viața de zi cu zi. Vladimir Bukovski spunea „hârtia scrisă arde mai greu". Dacă am trăi într o lume plină de cuvinte, focul ar aduce doar lumină.

joi, 27 octombrie 2016

Aliati diferiti, aceiasi slugarnicie.

  


  Nu cred in coincidente, politica romaneasca din ultimii 20 de ani m-a facut sa nu cred in asemenea evenimente. Asa ca nu cred ca ieri, la interval de nici doua ore , atat Presedintele Johannis, cat si Ambasadorul SUA, Hans Klemm , nu stiu care o fi mai important pentru Romania, au cuvantat aproape simultan. 

  Despre cea a spus Johannis pentru Adevarul nu prea are rost sa vorbim, in general la fiecare fraza a folosit cam aceleasi cuvinte, chibzuiala, moderatie, intelepciune.. Adica ce-i place lui cel mai mult, politica pasului pe loc. Inclusiv in problema Unirii, de care Johannis se fereste sa discute ca dracu de tamaie. Mult mai interesant a fost ce a declarat, pentru News.ro , Ambasadorul Klemm. 

 Cu nici 10 zile inainte de alegerile din SUA , dl Klemm ne-a dat iar lectii de buna purtare si de mare invatatura . Dar nu ne-a vorbit despre situatia in care ar ajunge la putere in State un tip ca Donald Trump , ci ne-a vorbit despre ce-ar trebui sa algem noi, romaniii. Adica putem alege pe oricine, numai pe cine vrem noi nu. 

" Sustin pe deplin mesajul Presedintelui Johannis si lupta sa, si a sefei DNA, impotriva coruptiei. "  Mesajul presedintelui e acela ca el nu va numi niciodata un prim-ministru cu probleme penale, indiferent de ce partid ar castiga alegerile. Adica indiferent de ce vor ramanii. Asa dar pe 11 decembrie ne prezentam degeaba la vot, Ciolos ramane premeir. Sau daca nu , Dancu, adica tot un drac . 

 Tot in acelasi interviu, Ambasadorul Klem  a spus ca Laura Codruta Kovesi, in calitate de sefa DNA,  a reusit sa trimita la inchisoare numeroase persoaane puternice si influente. Probabil se refera la dosarul Microsoft , unde cea mai mare condamanare a primit-o Gheorghe Stefan, 6 ani de inchisoare. In vreme ce Dorin Cocos a fost condamant la 2 ani si 4 luni. Adica condamnari puternice nu gluma. 

 Ca sa incheie apoteotic, dl Klemm a spus ca el, in calitate de american , sprijina casatoriile persoanelor gay, dar, in marinimia lor, SUA lasa Romaniei posibilitatea sa decida singura in aceasta privinta. Dar " recomandarea " e deja facuta . 

 In acest moment, SUA, prin vocea Ambasadorului sau in Romania, nu face altceva decat sa dicteze Romaniei ce trebuie sa faca, cum sa voteze, cum sa isi apere valorile familiare. Asta fara sa ofere nimic, in loc, doar un proiect cu niste rachete la Deveselu. Ce face acum America si cum se comporta Romania nu suna a trata de prietenie, ci a conditii de vasalitate. 

 Eu nu cred in coincidente , nici in politica romaneasca, nici in cea mondiala. Nu cred nici in grija rusilor sau americanilor pentru aliatii lor. Dovada sta Siria, dovada sta si o alta declaratie a altui Ambasador al SUA, cel de la Chisinau, care a supus ca Romania si Moldova sant doua tari diferite . Adica dix ce cred rusi..Multumim partenerilor nostri dragi.