Despre mine

Fotografia mea
Ruginoasa, Romania
Întrebare de logică: „Te afli într-o cameră întunecată, fără geamuri sau curent electric. Pe masă sunt o lampă, un felinar, lumânări și o cutie de chibrituri cu un singur băț bun. „Ce aprinzi întâi?” Răspunsul e logic „Chibritul!”. Pentru mine, cuvântul scris e lumina din acea cameră întunecată. E puterea de a pune pe hârtie, reală sau virtuală, tot ce altfel n-aș avea curaj să spun în viața de zi cu zi. Vladimir Bukovski spunea „hârtia scrisă arde mai greu". Dacă am trăi într o lume plină de cuvinte, focul ar aduce doar lumină.

luni, 17 noiembrie 2014

Epilogul alegerilor.

  Noul presedinte al Romaniei este neamtul Klaus Johannis , dar ce s-a intimplat aseara in Bucuresti dovedeste cat de mult iubesc Romania oamenii din spatele lui , in frunte cu strategul lui Basescu de acum 5 ani, Blaga, cu preferata prezidentiala Udrea si cu restul PDL-ului care il sprijina pe Johannis.
Aseara  Romania a fost la un pas de "ucrainizare " si nu, nu-s cuvinte exagerate. Totul a fost bine gandit, bine planificat de strategii presedintelul Basescu, de aceiasi strategi care i-au asigurat mereu masa de manevra necesara. . Nu se inchisesera urnele in tara, in diaspora nici atat , si totusi in mijlocul Bucurestiului sustinatorii lui Johannis erau deja in strada. Unii dintre ei , poate ci mai multi, bine intentionati, oameni care au crezut in cineva, in ceva, in omul Johannis, in proiectul sau.Altii naivi, altii manati de val..dar..Dar in mijlocul lor a existat grupul dur al lui Basescu si Udrea..Grup format din apr 1000 de tineri imprastiati chiar si in diaspora, grup sprijinit de presa loiala lui Basescu, sa fim seriosi,  in ochii lui Basescu  Johannis nu exista.
Acest grup a stiut sa speculeze problelele din diaspora, probleme infinit mai mici decat la primul tur din moment ce au votat cu peste 200 de maii mai multi ca acum doua saptamani.Cu doua ore inainte de sondaje ei se aduna in centrul capitalei si apoi pornesc spre sediul MAE si spre cel al PSD-ului..Cu un sfert de ora inainte de inchderea urnelor la Torino si Parsi izbuncnesc, ca din senin, confruntari intre roamni si politie...Ca din senin..Stirea e preluata imediat de presa pro-Basescu , pereluata si amplificata...
 In Bucuresti deja se stiu rezultatele sondajelor, se stie ca rezultatul e strans, Johannis are oamenii in strada , Ponta nu . Aici e diferenta intre felul in care cei doi isi iubesc tara, de fapt nu e vorba de Johannis, ci de Basescu cel care si-a jucat  cartea vieti sale. Si n-ar fi ezitat sa dea foc tarii pentru a iesi totul bine .
Scenariu era clar si bine pregatit, daca Ponta castiga alegerile la o diferenta mica ar fi izbucnit incidente violente in strada, ar fi fost contestat rezultatul alegerilor pe motiv de diaspora. Johannis nu si-ar fi recunoscut niciodata infrangerea iar azi Romania a fi aratat ca o zona de razboi. De asta sint sigur.
 Asa cum sigur sunt ca maine , cand CCR judeca compatibilitatea lui Johannis se vor aduna iar in strada " tinerii frumosi si liberi " platiti de PDL. Stiu ca Ponta poate fi acuzat de multe insa diferenta intre Ponta si Basescu, repet Johannis nu conteaza, e ca Ponta n-ar fi dat si n-a dat foc Romaniei, in vreme ce Basescu avea preatita bricheta ..Nero are nevoie de urmasi...